De Online Huisarts in Spoedzorg op reis

Heb je op reis een gezondheidsvraag?

Stel je vraag dan met de app Spoedzorg op reis voor advies van een verpleegkundige. Indien nodig plannen we een beeldbel afspraak voor je in met een van onze huisartsen. Hoe dit werkt, lees je hier.

Ontdek hoe Spoedzorg op Reis je kan helpen

  1. Stel je gezondheidsvraag via onze chat.
  2. De verpleegkundige help je en beoordeelt, samen met jou, of je een online consult met een huisarts nodig heeft.
  3. Jullie plannen een beeldbelgesprek in met een BIG-geregistreerde huisarts van Medicinfo.
  4. Je krijgt 15 minuten vóór je afspraak nog een herinnering. Op het afgesproken moment open je de app en start je een beeldbelgesprek.
  5. De huisarts helpt je in het beeldbelgesprek met je gezondheidsvraag en geeft advies.
  6. Je krijgt een samenvatting van het consult via een bericht in de app.
  7.  

Alles wat je bespreekt blijft privé

We delen jouw gegevens met niemand anders, ook niet met je eigen huisarts of zorgverzekeraar. En we bewaren alleen de strikt noodzakelijke informatie. Dit geldt trouwens ook andersom: je moet de online huisarts zelf informeren over jouw medicijngebruik of medische dossier. Als de Online Huisarts meer informatie nodig heeft om je te helpen, krijg je een verwijzing naar je eigen huisarts.

De Online Huisarts kost u niets

De zorgverzekeraar betaalt jouw consult, net als bij een gewone huisarts.

Veelgestelde vragen

Voor veel gezondheidsvragen heeft de online huisarts voldoende aan de informatie die je geeft tijdens het online consult. Wanneer dat niet het geval is, zal de online huisarts je verwijzen naar je eigen huisarts.

In Nederland geldt een identificatieplicht in de zorg. De online huisarts is dan ook vanuit de wetgeving verplicht om aan patiënten te vragen zich te identificeren en deze gegevens te registreren. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig om met jouw gegevens. Je hoeft je gegevens alleen bij het eerste consult in te vullen.

De beeldgesprekken met de online huisarts worden niet opgeslagen.

In het BIG register kunt u zien of een zorgverlener zijn beroep mag uitoefenen. Ook kunt u zien of er een tuchtmaatregel is opgelegd, zoals een schorsing. Het BIG-register is door iedereen te raadplegen.

BIG register