De Online Huisarts in Vraag het de Huisarts

Ook de huisartsen van Vraag het de Huisarts zijn er voor u!

Wilt u snel een huisarts spreken, maar is uw eigen huisarts niet direct beschikbaar? Maak dan een afspraak voor een beeldbelgesprek met onze huisarts. Gewoon, in Vraag het de Huisarts.

Ontdek hoe Vraag het de Huisarts u kan helpen

  1. Stel uw gezondheidsvraag via onze chat.
  2. De verpleegkundige helpt u en beoordeelt, samen met u, of u een online consult met een huisarts nodig heeft.
  3. Jullie plannen een beeldbelgesprek in met een BIG-geregistreerde huisarts van Medicinfo.
  4. U krijgt 15 minuten vóór uw afspraak nog een herinnering. Op het afgesproken moment opent u de app en start u een beeldbel gesprek.
  5. De huisarts helpt u in het beeldbelgesprek met uw gezondheidsvraag en geeft u advies.
  6. U krijgt een samenvatting van het consult via een bericht in de app.
  7.  

Alles wat u bespreekt blijft privé

We delen uw gegevens met niemand anders, ook niet met uw eigen huisarts of zorgverzekeraar. En we bewaren alleen de strikt noodzakelijke informatie. Dit geldt trouwens ook andersom: u moet de online huisarts zelf informeren over uw medicijngebruik of medische dossier. Als de Online Huisarts meer informatie nodig heeft om u te helpen, krijgt u een verwijzing naar uw eigen huisarts.

De Online Huisarts kost u niets

De zorgverzekeraar betaalt uw consult, net als bij een gewone huisarts.

Veelgestelde vragen

Ja. U blijft gewoon bij uw eigen huisarts. U krijgt geen vaste huisarts toegewezen bij Dokter Appke, u vertelt per ‘bezoek’ uw situatie opnieuw. Dokter Appke vervangt dus niet uw reguliere huisarts.

De huisarts van Dokter Appke kan u niet doorverwijzen naar een specialist. Het besluit of een doorverwijzing nodig is, kan uw eigen huisarts maken.

Voor veel gezondheidsvragen heeft de online huisarts voldoende aan de informatie die u geeft tijdens het online consult. Wanneer dat niet het geval is, zal de online huisarts u verwijzen naar uw eigen huisarts

In Nederland geldt een identificatieplicht in de zorg. De online huisarts is dan ook vanuit de wetgeving verplicht om aan patiënten te vragen zich te identificeren en deze gegevens te registreren. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig om met uw gegevens. U hoeft uw gegevens alleen bij het eerste consult in te vullen.

De beeldgesprekken met de online huisarts worden niet opgeslagen.

In het BIG register kunt u zien of een zorgverlener zijn beroep mag uitoefenen. Ook kunt u zien of er een tuchtmaatregel is opgelegd, zoals een schorsing. Het BIG-register is door iedereen te raadplegen.

BIG register