16 januari 2020

Gezondheidsvragen per app

Hoge leeftijd geen belemmering

“Wij merken dat onze gezondheidsapps veel gebruikt worden door jonge mensen. Zeker als ze vragen hebben waarmee ze niet zo snel naar de eigen huisarts zouden stappen. De app is dan laagdrempelig en anoniem. Het was voor mij dan ook best bijzonder om een keer een meneer van 86 jaar op de app te treffen. Hij vond het zelf een heel avontuur om via de app met mij te communiceren.

Zijn vrouw was onlangs overleden en nu had hij niemand in de buurt om even mee te overleggen. Hij wilde gewoon weten of zijn klacht serieus genoeg was om mee naar de huisarts te gaan. Ondanks dat het voor hem onwennig was, lukte het mij om hem gerust te stellen. Aan de hand van mijn vragen kwamen we er samen achter of hij naar de huisarts moest gaan. Dat bleek niet onmiddellijk het geval te zijn. Zo waren zijn vragen beantwoord en kon hij met een gerust hart verder.

Wat fijn om deze oudere man het gevoel te geven gehoord te worden via de app. Dat is vaak mijn belangrijkste taak. En, als een meneer van 86 het kan leren, dan kan echt iedereen het!”

Geschreven door een van de verpleegkundigen van ons Medisch Contact Centrum