Praktijkondersteuning met Medicoo

Een instapklare oplossing om werkdruk te verlichten of capaciteit uit te breiden

Te druk in uw huisartsenpraktijk of -post? Ons medisch team ondersteunt uw team op afstand.


Met de Medicoo app stellen uw patiënten hun gezondheidsvraag snel en gemakkelijk via chat. Op elk moment, vanaf elke plek. Patiënten ontvangen medisch advies van ons medisch team van BIG-geregistreerde verpleegkundigen en huisartsen. Zij hebben al jaren ervaring met het verlenen van digitale zorg. Wanneer het nodig is, plant de verpleegkundige een videoconsult met één van onze huisartsen. Na ieder consult ontvangt de eigen huisarts een overdracht.

Medicoo is ideaal voor hulpvragen waarbij een medisch advies gewenst is, maar een fysiek bezoek niet noodzakelijk. Blijkt dat wel nodig, dan wordt alsnog doorverwezen naar de eigen huisarts of huisartsenpost.

Met deze instapklare oplossing kunt u de aanloop naar de praktijk verlagen en tijd vrijmaken voor andere taken. In de ANW uren worden laag urgente zorgvragen opgevangen via de app, en worden wachttijden en werkdruk op de post verlaagd.  Daarnaast biedt u uw patiënten een extra service en het gemak om antwoord te krijgen op een gezondheidsvraag waar en wanneer hen dat het beste uitkomt. Medicoo is ook ideaal om aan te bieden aan noni’s en passanten in uw zorggebied.

Sinds het najaar van 2021 kunnen patiënten van huisartsenpraktijk Pallion in Hulst hun gezondheidsvraag stellen via de app Medicoo. De ervaringen van zowel het praktijkteam als hun patiënten zijn positief. Lees hier het klantverhaal van deze huisartsenpraktijk.

“Het is fijn om te zien dat inmiddels al veel mensen de app ontdekt hebben. In het begin was het gebruik van de app voor iedereen even wennen maar inmiddels is dit voor de assistenten heel vanzelfsprekend met tevreden patiënten als resultaat.”

Robbert Zijl, huisarts bij huisartsenpraktijk Pallion

“Fijn om op deze manier feedback en een professionele mening te krijgen.”

Patiënt Medicoo

Voordelen

Lagere werkdruk en minder aanloop naar de praktijk

Opvang van (tijdelijke) tekorten op de praktijk of post

Ruimere bereikbaarheid voor patiënten

Meer tijd en aandacht voor patiënten tijdens het fysieke spreekuur

Deskundig medisch team, gespecialiseerd in zorg op afstand

Overdracht voor volledig patiëntendossier

Maak kennis met onze klanten

Wilt u meer weten over Medicoo? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.