Zorg op afstand, dichtbij

Hybride zorg oplossingen

Hybride huisartsenzorg, een gezonde mix van fysieke en digitale zorg, verenigt het beste van twee werelden. En is het passende antwoord op het toegankelijk en persoonlijk houden van de huisartsenzorg. Medicinfo is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in zorg op afstand en biedt met haar medische en IT expertise ondersteuning op de fysieke eerstelijnszorg.

Hoe hybride zorg u kan helpen

Via een app of portaal bieden we persoonlijke medische zorg aan patiënten via live chat en beeldbellen. Ons medisch team verzorgt de triage volgens professionele standaarden en geeft advies. Patiënten worden zo geholpen met vragen waarvoor een bezoek aan de praktijk niet perse nodig is. Na elk patiëntcontact verzorgen wij de overdracht naar het HIS. Wanneer nodig verwijzen wij patiënten door naar uw praktijk voor een fysieke afspraak.

Hybride zorg in uw praktijk

Medicinfo faciliteert hybride zorg op verschillende manieren

Over Medicoo

Met de Medicoo app bieden we al geruime tijd persoonlijke zorg aan patiënten via live chat en beeldbellen. Ons medisch team verzorgt de triage volgens de professionele protocollen en geeft zelfzorgadvies of maakt een afspraak voor een online consult. Met deze instapklare oplossing krijgen patiënten direct toegang tot digitale huisartsenzorg. De eigen huisarts ontvangt van ons een overdracht.

Met Medicoo kunnen cliënten of patiënten snel en gemakkelijk op elk moment, vanaf elke plek hun gezondheidsvraag stellen. Via een beveiligde app hebben patiënten persoonlijk contact met het medisch team van Medicinfo. Dat bestaat uit verpleegkundigen en huisartsen, die al jaren ervaring hebben met het verlenen van digitale zorg. Wanneer het nodig is, plant de verpleegkundige een beeldbel consult met één van de online huisartsen van Medicinfo. Na ieder consult ontvangt de eigen huisarts daarvan een overdracht.

Medicoo is ideaal voor hulpvragen waarbij een medisch advies gewenst is, maar een fysiek bezoek niet noodzakelijk. Blijkt dat wel nodig, dan wordt alsnog doorverwezen naar de eigen zorgverlener. Cliënten ervaren een hoge mate van service en het gemak om antwoord te krijgen op een gezondheidsvraag waar en wanneer hen dat het beste uitkomt.

Een flexibele huisartsenpraktijk of -post

Lagere werkdruk voor huisartsen en assistenten

Opvang van (tijdelijke) tekorten op de praktijk of post

Ruimere bereikbaarheid voor patiënten

Meer tijd en aandacht voor patiënten tijdens het fysieke spreekuur

Medicoo is ideaal voor
  • Huisartsenposten, -praktijken en zorggroepen: voor het inzetten van extra capaciteit op afstand, om daarmee de druk op de praktijk of ANW-zorg te verminderen
  • Zorgverzekeraars: als oplossing voor verzekerden zonder eigen huisarts (niet-op-naam-ingeschreven)
  • Zorgverzekeraars: om regionale capaciteitsproblemen of pieken op te vangen

Een tevreden patiënt

Een gezondheidsvraag stellen. ’s Ochtends vroeg, in de avond en in het weekend

Mogelijkheid om een foto te sturen ter beoordeling

Geen onnodig fysiek bezoek aan de huisartsenpraktijk

Het medisch advies altijd bij de hand in de app

Hoe werkt Medicoo?

Medicoo vormt een onderdeel van de reguliere huisartsenzorg en is als digitale oplossing snel te integreren in de dagelijkse praktijk. Zo ondervond ook huisarts Paul Albert; de inzet van Medicoo resulteerde in 2019 tot 50% minder telefoontjes en verlaagde daarmee ook de aanloop naar de huisartsenpraktijk. Na de succesvolle pilot blijft Huisartspraktijk Kop van ’t Eiland ook daarna Medicoo gebruiken.

“Natuurlijk niet als vervanging van ons als huisarts, maar als ondersteuning. Er zijn een aantal regio’s die moeite hebben om voldoende huisartsen aan te trekken. Dan is deze oplossing een hele persoonlijke aanvulling.”

Meer weten over Medicoo?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel uw medische vraag via de Medicoo app.