Hybride zorg oplossingen

Met Medicoo faciliteren wij hybride zorg: een combinatie van reguliere huisartsenzorg én zorg op afstand.

Medicoo is een dienst om u als zorgverlener te ondersteunen. Bij (dreigende) overbelasting van de praktijk, ziekteverzuim van personeel, het creëren van meer tijd voor fysieke consulten of als extra service voor cliënten. 

Met Medicoo kunnen cliënten of patiënten snel en gemakkelijk op elk moment, vanaf elke plek hun gezondheidsvraag stellen. Via een beveiligde app hebben patiënten persoonlijk contact met het medisch team van Medicinfo. Dat bestaat uit gediplomeerd verpleegkundigen en huisartsen, die al jaren ervaring hebben met het verlenen van digitale zorg. De verpleegkundige beoordeelt de hulpvraag aan de hand van professionele standaarden en protocollen en beantwoordt deze in samenspraak met de arts. Wanneer het nodig is, plant de verpleegkundige een beeldbel consult met één van de online huisartsen van Medicinfo. Na ieder consult ontvangt de eigen huisarts daarvan een overdracht.

Medicoo is ideaal voor hulpvragen waarbij een medisch advies gewenst is, maar een fysiek bezoek niet noodzakelijk. Blijkt dat wel nodig, dan wordt alsnog doorverwezen naar de eigen zorgverlener. Cliënten ervaren een hoge mate van service en het gemak om antwoord te krijgen op een gezondheidsvraag waar en wanneer hen dat het beste uitkomt.

Een flexibele huisartsenpraktijk of -post

Lagere werkdruk voor huisartsen en assistenten

Opvang van (tijdelijke) tekorten op de praktijk of post

Ruimere bereikbaarheid voor patiënten

Meer tijd en aandacht voor patiënten tijdens het fysieke spreekuur

Medicoo is ideaal voor
  • Huisartsenposten, -praktijken en zorggroepen: voor het inzetten van extra capaciteit op afstand, om daarmee de druk op de praktijk of ANW-zorg te verminderen
  • Zorgverzekeraars: als oplossing voor verzekerden zonder eigen huisarts (niet-op-naam-ingeschreven)
  • Zorgverzekeraars: om regionale capaciteitsproblemen of pieken op te vangen

Een tevreden patiënt

Een gezondheidsvraag stellen. ’s Ochtends vroeg, in de avond en in het weekend

Mogelijkheid om een foto te sturen ter beoordeling

Geen onnodig fysiek bezoek aan de huisartsenpraktijk

Het medisch advies altijd bij de hand in de app

Hoe werkt Medicoo?

Medicoo vormt een onderdeel van de reguliere huisartsenzorg en is als digitale oplossing snel te integreren in de dagelijkse praktijk. Zo ondervond ook huisarts Paul Albert; de inzet van Medicoo resulteerde in 2019 tot 50% minder telefoontjes en verlaagde daarmee ook de aanloop naar de huisartsenpraktijk. Na de succesvolle pilot blijft Huisartspraktijk Kop van ’t Eiland ook daarna Medicoo gebruiken.

“Natuurlijk niet als vervanging van ons als huisarts, maar als ondersteuning. Er zijn een aantal regio’s die moeite hebben om voldoende huisartsen aan te trekken. Dan is deze oplossing een hele persoonlijke aanvulling.”

Meer weten over Medicoo?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.