Live chatfunctie in de ‘Uw Zorg online’ app van Pharmeon

Capaciteitsproblemen, personeelstekorten en een toenemende zorgvraag verhogen de werkdruk bij veel huisartsenpraktijken. Hybride zorg kan een oplossingen zijn om de druk op de eerstelijnszorg te verlichten door met digitale zorg de fysieke praktijk te ondersteunen. In de ‘Uw zorg online’ app van Pharmeon kan sinds kort een live chatfunctie toegevoegd worden. Patiënten van huisartsenpraktijken die deze functie toevoegen, kunnen hun gezondheidsvragen stellen aan het medisch team van Medicinfo.

Patiënten direct geholpen via chat

Huisartsenpraktijken die de Uw Zorg online app van Pharmeon gebruiken en die online een extra collega willen inschakelen, kunnen de live chatfunctie laten toevoegen en gebruikmaken van de ondersteuning van het medisch team van Medicinfo.

Caroline Besuijen, Algemeen Directeur Medicinfo: “De chatfunctie is ideaal voor hulpvragen waarbij een medisch advies gewenst is, maar een fysiek bezoek niet noodzakelijk. Patiënten ervaren een hoge mate van service en het gemak om antwoord te krijgen op een gezondheidsvraag waar en wanneer hen dat het beste uitkomt”.

Zorggroep Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg startte als eerste met deze nieuwe service. Via een live chat in de Uw Zorg online app kunnen patiënten 7 dagen per week online terecht bij het medisch team van Medicinfo voor hun zorgvragen. Op die manier worden patiënten sneller geholpen, daalt het aantal telefoontjes en onnodige bezoeken en wordt de werkdruk minder. Door middel van deze vorm van hybride zorg kunnen steeds meer huisartsen hun zorg toegankelijk houden en toekomstbestendig maken.

“Het medisch team van Medicinfo heeft zich bewezen als een zeer ervaren en betrouwbare partij op het gebied van zorg op afstand. Door deze samenwerking kunnen onze klanten nu eenvoudig online extra zorgcapaciteit inschakelen en de bereikbaarheid van hun praktijk verbeteren. Met deze hybride oplossing helpen we de zorg toegankelijk en toekomstbestendig te maken”.

Wieger Vos, Directeur Pharmeon

Uw Zorg online Challenge
Op 9 maart 2022 nemen wij deel aan de Uw Zorg online Challenge, het jaarlijks inspiratie- en netwerkevent over online zorg van Pharmeon. Hier gaan we dieper in op onze hybride zorgoplossingen. Kijk hier voor meer informatie.