Medicinfo ontwikkelt ‘Coach op zak’ voor verzekerden Anderzorg

Medicinfo, een zorginnovatie-organisatie gespecialiseerd in hybride zorg, lanceert ‘Coach op zak’, een nieuwe dienst voor de verzekerden van zorgverzekeraar Anderzorg. Deze innovatieve service biedt verzekerden direct toegang tot ondersteuning voor hun mentale welzijn, waar en wanneer ze het nodig hebben.

Met ‘Coach op zak’ kunnen gebruikers direct aan de slag met het verbeteren van hun mentale gezondheid, zelfs buiten reguliere kantooruren. De service bestaat uit een online applicatie met verschillende functionaliteiten, waaronder een zelftest, zelfhulpmodules en de mogelijkheid om te chatten met deskundigen of zelfs te videobellen met erkende coaches. De persoonlijke ondersteuning binnen de dienst wordt verzorgd door het medisch team van Medicinfo dat bestaat uit BIG-geregistreerde verpleegkundigen, huisartsen en erkende coaches.

Belangrijke stap voor preventie en vroegtijdige interventie

In onze huidige samenleving, waarin mentale gezondheidsproblemen een steeds grotere tol eisen van mensen, is het aanbieden van laagdrempelige en effectieve ondersteuning voor mentaal welzijn een belangrijke stap vooruit. Zorgverzekeraars spelen een essentiële rol in het bevorderen van preventieve zorg en het aanbieden van toegankelijke diensten die het welzijn van hun verzekerden verbeteren. Initiatieven zoals ‘Coach op zak’ dragen bij aan het verminderen van het stigma rondom mentale gezondheid en bevorderen vroegtijdige interventie en behandeling. Deze service biedt niet alleen directe voordelen voor het mentale welzijn, maar heeft ook het potentieel om op lange termijn de algehele gezondheid en kwaliteit van leven van verzekerden te verbeteren.

“De samenwerking tussen Medicinfo en Anderzorg heeft geleid tot de ontwikkeling van de app Coach op zak. De app is een mooie vorm van digitale zelfzorg, waarmee we onze verzekerden een toegankelijk hulpmiddel bieden om zelf te kunnen werken aan hun mentaal welzijn” aldus Marc Collast, Manager Zorg en Gezondheidsreis van Anderzorg. “We zijn verheugd om met deze waardevolle toevoeging aan ons aanbod de zorg voor onze verzekerden verder te verbeteren.”

 

Een gebruiksvriendelijke en direct toegankelijke oplossing

“Eén van de grootste uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid is toegang tot passende ondersteuning op het juiste moment,” zegt Caroline Besuijen, Algemeen Directeur van Medicinfo. “Met ‘Coach op zak’ streven we ernaar een bijdrage te leveren aan het doorbreken van deze barrière door gebruikers een gebruiksvriendelijke en direct toegankelijke oplossing te bieden.”

De applicatie is eenvoudig te gebruiken. Na het downloaden via de App Store of Google Play, kunnen gebruikers een korte zelftest invullen om inzicht te krijgen in hun mentale gezondheid. Op basis van de resultaten ontvangen ze persoonlijk advies, hebben ze de mogelijkheid tot een aantal coachgesprekken en ontvangen ze relevante zelfhulpmodules. ‘Coach op zak’ motiveert gebruikers door middel van de persoonlijke gesprekken en tussentijdse berichten om actief bezig te blijven met hun welzijn.

De voordelen van ‘Coach op zak’ zijn talrijk:

  • Geen wachttijd: gebruikers kunnen direct beginnen met verbeteren van hun welzijn.
  • Flexibel: beschikbaarheid 24/7, ook buiten reguliere werktijden.
  • Diverse mogelijkheden: van zelfhulpmodules tot direct contact met experts via chat of videobellen.
  • Privacy gewaarborgd: alle communicatie is vertrouwelijk en gegevens zijn veilig door een persoonlijke pincodebeveiliging.

Kijk hier voor meer informatie over oplossingen voor mentale ondersteuning.