Medicinfo ontwikkelt Spoedzorg op Reis voor verzekerden van alle CZ labels

Tilburg – In samenwerking met zorgverzekeraar CZ lanceerde Medicinfo de app Spoedzorg op Reis, beschikbaar voor alle verzekerden van de labels Nationale-Nederlanden, OHRA, CZ, CZdirect, Just en PZP. Deze innovatieve app stelt reizigers in staat om direct contact te leggen met een team van Nederlandse zorgverleners bij medische problemen in het buitenland. Hiermee worden onnodige zorgen en hoge zorgkosten voorkomen.

Belangrijke stap om zorg toegankelijk te houden

Met Spoedzorg op Reis hebben verzekerden een betrouwbaar aanspreekpunt voor al hun medische vragen en ontvangen zij persoonlijk zorgadvies. Daarnaast kan via de app een vervangende European Health Insurance Card (EHIC) of betaalgarantie worden aangevraagd. Het ervaren medisch team van Medicinfo kan ook medische behandelingen bij buitenlandse zorgverleners beoordelen en ondersteunen, en helpen bij het vinden van betrouwbare lokale zorgverleners. Zo kunnen reizigers altijd vertrouwen op professionele en betrouwbare hulp in geval van nood.

Spoedzorg op Reis is sinds januari 2024 beschikbaar en wordt al veelvuldig gebruikt door gebruikers van alle leeftijden en vanuit landen wereldwijd. Klachten waarmee mensen chatten variëren van gewrichtsklachten, koorts en letsel. Terwijl de app ook gebruikt kan worden voor het stellen van een vraag voor iemand anders, wordt deze het meest gebruikt voor de gebruiker zelf. Qua leeftijd wordt Spoedzorg op Reis door iedereen gebruikt. 20% van de gebruikers is boven de 60 jaar.

Medisch advies makkelijk teruglezen in de meertalige app

De introductie van de app is een belangrijke aanvulling op de bestaande telefonische hulplijnen voor hulp in het buitenland en biedt tal van extra voordelen. De app is gebruiksvriendelijk en makkelijke te downloaden via de App Store of Google Play. Gebruikers doorlopen een digitale triagelijst en gaan vervolgens via live chat in gesprek met het medisch team van Medicinfo. Daarbij kunnen ze foto’s meesturen voor een nauwkeurige beoordeling. Op basis van de aanvullende triage volgt een zelfzorgadvies, beeldbelconsult met een van de online huisartsen van Medicinfo of doorverwijzing naar een lokale arts. Het is voor de reiziger prettig om het gegeven advies in de app terug te kunnen lezen. De app is meertalig en bevat een automatische vertaling van de chatgesprekken.

De privacy van gebruikers van de app is volledig geborgd volgens de standaard privacy protocollen. De persoonsgegevens en medische informatie die in de app gedeeld worden, zijn beveiligd met een pincode en blijven privé.